Hrvatski pedagoško-književni zbor

u suradnji s

Agencijom za odgoj i obrazovanje,
Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

i

Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja

poziva na

Jesensku školu Hrvatskoga pedagoško-književnoga zbora

na temu

POTPORA OČUVANJU MENTALNOG ZDRAVLJA
U SUSTAVU ODGOJA I OBRAZOVANJA

Stručno-znanstveni skup održat će se od 21. do 23. studenoga 2022. u Amadria Park Grand Hotelu 4 Opatijska Cvijeta u Opatiji.

Skup je namijenjen odgojiteljima u predškolskim ustanovama, učiteljima, nastavnicima i profesorima, stručnim suradnicima i ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova te predstavnicima osnivača odgojno-obrazovnih ustanova.

Pozvani predavači:
prof. dr. sc. Nevio Šetić, predsjednik HPKZ-a – Razvoj i rast mentalnog zdravlja
izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora – Demografski trendovi i migracije: izazovi uključivanja stranaca u odgojno-obrazovni sustav
dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, Libertas međunarodno sveučilište – Izazovi poučavanja, učenja i življenja s generacijom Z
Vinko Filipović, prof., ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja – Nacionalni ispiti
izv. prof. dr. sc. Vesna Budinski, doc. dr. sc. Marina Kolar Billege, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Etički elementi u metodičkom kontekstu
doc. dr. sc. Nevenka Maras, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Podržavajuće okruženje kao važan čimbenik mentalnog zdravlja
Mihael Kozina, dipl. psiholog – O mentalnom zdravlju
dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, Ministarstvo unutarnjih poslova – Status stranaca i obrazovni sustav
Ornela Malogorski, prof. – 30 godina Ogranka HPKZ-a Bjelovar – spoj tradicije i suvremenosti

Rezervacija smještaja po povlaštenoj cijeni u Amadria Park Grand Hotelu 4 Opatijska Cvijeta u Opatiji prigodno je kreirana samo za sudionike Jesenske škole učitelja i odgojitelja 2022. i nalazi se na poveznici Jesenska škola Hrvatsko pedagoško-književnog zbora 2022, KOD: 22HPKZ.

Prijavu sudjelovanja moguće je ostvariti elektroničkim putem na mrežnim stranicama AZOO ( www.ettaedu.azoo.hr ) od 3. do 18. studenoga 2022.

Program možete preuzeti na ovoj poveznici.

Pozivamo vas da se primjerima prakse iz svojih odgojno-obrazovnih ustanova uključite u rad Jesenske škole HPKZ-a. Primjeri prakse s nazivom izlaganja i izlagačima prijavljuju se Organizacijskom odboru do 9. studenoga 2022., na e-mail hpkzbor@gmail.com, a izrađene prezentacije potrebno je podići na poveznicu koju će dobiti svi prihvaćeni radovi, najkasnije do 16. studenoga 2022.

Program skupa objavit ćemo na mrežnim stranicama i poslati odgojno-obrazovnim ustanovama.

NAKNADA ZA SUDJELOVANJE u radu skupa je obvezna i iznosi 400,00 kn po sudioniku. Za izdavanje e-računa, potrebno je na elektroničku poštu HPKZ-a poslati narudžbenicu ili zahtjev za ponudu s podatcima o naručitelju: ustanova, adresa, OIB i količina, odnosno broj kotizacija. Potvrda o uplati prilaže se prilikom registracije sudionika. Kotizaciju je moguće uplatiti na IBAN: HR50 2340 0091 1109 8475 5 s naznakom „Jesenska škola HPKZ-a 2022.“. Potvrdu o plaćenoj kotizaciji (na kojoj je navedeno ime i prezime sudionika) potrebno je poslati na e-mail hpkzbor@gmail.com.

Radujemo se susretu i suradnji!
S osobitim poštovanjem,

prof. dr. sc. Nevio Šetić

Jesenska škola