Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije (Vlada RH, 2014.) predviđa uporabu tehnologije u obrazovanju u smislu unapređenja procesa učenja u poučavanja čime se slijede trendovi razvoja obrazovanja u 21. stoljeću.

Zemlje EU-a već više od jednog desetljeća ulažu u razvoj digitalnih obrazovnih sadržaja na svim stupnjevima obrazovanja. Naša je zemlja počela investiranje u informatičku opremu na razini pojedinih škola. Program e-Škole provoditi će se kroz više projekata informatizacije školskog sustava u razdoblju od 2015. – 2022. godine. Interaktivna ploča postala je redovno nastavno pomagalo u mnogim učionicama.

maxresdefault

Cilj je strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije razviti digitalne obrazovne sadržaje, alate i metode za korištenje IKT-a u učenju u poučavanju te obrazovati učitelje, posebno u dijelu digitalnih kompetencije. Drugim riječima, cilj je stvoriti zrele e-Škole koje će većinu obrazovnih materijala imati u e-obliku.

9479CE71D55E4495A0CFFE339BB392AC.ashx

U našim je školama danas sve više prisutno mješovito ili hibridno obrazovanje što podrazumijeva kombinaciju klasične nastave u učionici i nastave uz pomoć tehnologija (IKT). Mnogi su se učitelji samoinicijativno upustili u izradu digitalnih obrazovnih sadržaja, ali koriste alate (MS PPT) koji inicijalno nisu osmišljeni za korištenje u nastavi.

Digitalni obrazovni sadržaji služe učiteljima kao podrška u njegovom radu te mu omogućavaju funkcionalnije predavanje koristeći inovativne interaktivne sustave koji učenika stavljaju u središte poučavanja. Iskustva pokazuju da tako koncipirana predavanja kod učenika povećavaju interes za usvajanjem novih znanja jer pri poučavanju maksimalno koristimo sadržaje koji su njima bliski: slikovne prikaze, animacije i zvukove.

smart_notebook_logo  002861-001  indeksiraj

Ukoliko ste učitelj koji želi težiti obrazovanju za 21. stoljeće, koji želi kreirati jednostavne interaktivne obrazovne sadržaje, postoji tehnologija koje je dizajnirana upravo s tim ciljem. Smart Notebook je inovativna digitalna tehnologija dizajnirana isključivo za uporabu u obrazovanju. Pruža učiteljima alate za brzo kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja koji se temelje na brojnim igrolikim aktivnostima za učenike.

LOGO Pametnica

Smart Notebook tehnologiju u svijetu koristi više od 2,4 milijuna zadovoljnih učitelja svakodnevno u radu već više od dva desetljeća u gotovo 3 milijuna učionica širom svijeta. Koristeći ovu suvremenu tehnologiju, poučavanje ćete učiniti zabavnim. HPKZ i tvrtka Opstanak d.o.o. osmislili su za vas edukaciju koja će vam omogućiti nadogradnju digitalnih kompetencija usvajanjem novih aplikacija i alata. Nakon osnovne i početne edukacije bit ćete osposobljeni za izradu dinamičkih digitalnih obrazovnih sadržaja čime ćete vlastitu nastavu učiniti inovativnom i zabavnom.

sbm680_uf70 edu

Osnovna edukacija traje (10) 8 sati i odvija se tijekom tri dana. Odvija se kroz interaktivna predavanja s mnogo praktičnog rada svih sudionika. Sudionici će biti osposobljeni koristiti interaktivnu ploču u nastavi, upotrebljavati većinu osnovnih Smart Notebook alata koji pomažu u uspješnosti poučavanja te samostalno izraditi vlastite jednostavnije dinamične interaktivne obrazovne materijale.

Napredna edukacija traje 10 sati, te je kao o osnovna, provodi tijekom tri dana. Polaznici na naprednoj edukaciji nauče uporabu složenijih obrazovnih alata koji zahtijevaju programiranje te su osposobljeni za izradu složenijih interaktivnih obrazovnih materijala.

Predavanja se organiziraju u poslijepodnevnim satima (ili po dogovoru) u prostorima HKPZ-a, Trg maršala Tita 4 u Zagrebu u malim skupinama do 10 sudionika, a predavanja vode iskusni predavači i metodičari.

Za sve i nformacije molimo pošaljite mail na hpkzbor@gmail.com ili pametnica@opstanak.hr.

Info letak

 
For instance, maybe you feel stuck part at homework helper some point.

Izrada digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS) na pametnoj ploči